Menu  
  :: Home
:: Over Lautechmo
:: Bookmark

:: Links

 
  Advertentie  
 

 
   
  Tuin  
   
   
  Montage  
   
  Werkbladen Info  
 

:: Corian
:: Kunststof
:: Massief hout
:: Natuursteen

:: Quadralite
:: Meer

 
  Interieur  
  :: Raambekleding
:: Badkamer
:: Stoelen
 
 

 
  Links  
  :: Aanbieding en info
:: Jacuzzi Huren vanaf €59 p.d.
:: Hier Vinden
:: Kasten Hier Vinden
:: Auto Hier Vinden
:: Vakantie Hier Vinden
:: Navigatie
:: Vakantie
:: Audio en Video
 


 

 
 

 
 
 
» Tuin bestraten » Aanbieding en Info
Tuinbestrating
:: Schutting :: Tuinscherm :: Tuinafrastering :: Terrasschermen
:: Tuinhek :: Sierhek :: Poort :: Pergola :: Tuinhuis :: Blokhut :: Tuinmeubels
:: Tuinontwerp :: Tuinplanten :: Barbecue :: Tuinbestrating :: Tuintegels
 
 
 

Zelf bestraten

Wat heb je nodig
Materiaal Gereedschap
Klinkers
Betontegels
Stoeptegels
Keibestrating (kinderhoofdjes)
Trottoirband/kantstenen
Split
Zand
Kiezelzand
Kalkgruis

 

Schop
Spade
Kruiwagen
Meetband
Waterpas
Houten piketten
Snoer
Betonmenger
Metseltroffel
Rubberhamer
Trilapparaat
   

Zo doe je dat
1. Klinkerpatronen leggen: voor het leggen van tuinbestrating zijn normaliter geen kostbare voorbereidingen nodig. Afhankelijk van het gebruik en de belasting van het pad wordt de aarde ca. 30 cm diep binnen het vooraf afgebakende pad afgegraven.

2. Stort daarna een ca. 20 cm dikke verhardingslaag (0/40) en tril dit dan gelijkmatig af met een trilapparaat.

3. Als afgrenzing van het pad zijn trottoirbanden, kantstenen of kinderhoofdjes geschikt die als strekstenen (in de lengterichting gelegd) worden gelegd. De kantstenen worden in een betonbed gelegd en uitgericht met een afloop voor de waterafvoer en het uitgezette patroon van de gekozen bestrating.

4. Na het doorharden c.q. stevigheid van de kantstenen wordt nu op de verhardingslaag een zandlaag, fijn split of een mengsel van kiezelzand en split van ca. 5 cm gestort (0/5).

5. Maak een reilat op maat en maak hiermee een glad, effen oppervlak voor de bestrating. Let erop, dat de totale hoogte na het aftrillen van de bestrating ongeveer 1 cm wordt verdicht.

6. De bestrating wordt over de kop gelegd, dus vanuit de reeds gelegde bestrating. Leg de klinkers met een voegafstand van 3-5 mm.

7. De voegen in de bestrating worden voor het aftrillen dicht geveegd met fijn zand. Hiervoor gebruikt u kiezelzand dat diagonaal over het pad wordt geveegd. Na het volledig vullen van de voegen wordt het oppervlak grondig gebezemd.

8. Daarna wordt het aftrillen voor de stevigheid uitgevoerd met een trilapparaat met rubberen plaat. Na het aftrillen is het soms nodig om de voegen nogmaals met zand te vullen. Door het aftrillen worden de hoogteverschillen in de bestrating weggewerkt. Klaar!

9. Betontegels leggen: voor het pad het benodigde deel zo diep afgraven, dat er een verhardingslaag van 20 cm kan worden gestort.

10. Op de verharding komt een zandlaag van 5 cm dik die met een rei glad en vlak wordt gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de benodigde afloop voor waterafvoer. Plaats de kanthouten in het zandbed die exact worden uitgericht. Na het glad maken met een reilat de kanthouten verwijderen en de ontstane sleuven met zand vullen.

11. Het leggen van de tegels geschiedt op een mortelbed (1 deel cement, 4 delen zand).

12. Leg eerst de randtegels in de lengterichting en daarna in de breedterichting met een voegafstand van 5 mm en vul daarna de rest van het vlak hiertussen op. De tegels worden op 5 mortelklonters gelegd en met een rubber hamer enigszins aangeklopt en daarna rekening houdend met een afloop voor waterafvoer, uitgericht met een waterpas.
Dat was het.

TIP
Bestraat vanuit de reeds gelegde bestrating.
Als u toch over het zandbed moet lopen om bijvoorbeeld stenen aan te voeren, leg dan loopplanken over het zand. Leg ook loopplanken als u met een kruiwagen over reeds gelegde, maar nog niet afgetrilde bestrating rijdt.

Bron: Hornbach


Bestrating Opruiming bestrating goedkope bestrating Uitverkoop bestrating voordelig bestrating bestrating terras bestrating grind bestrating voorbeeld bestrating nl bestrating stenen bestrating zand bestrating terras bestrating aanleg bestrating voorbeelden bestrating zelf bestrating klinkers bestrating stenen bestrating tegels bestrating aanleg bestrating prijzen bestrating bestrating soorten bestrating bestratingen bestrating bestrating zand bestrating aanleggen bestrating prijs bestrating bestrating sierbestrating bestrating oprit bestrating www bestrating bestrating nl bestrating natuursteen bestrating beton bestrating natuursteen bestrating bestrating beton bestrating klinkers bestrating leggen bestrating oprit bestrating bestrating tegels bestrating bestrating aanleggen bestrating Betontegel bestrating Grindtegel bestrating Betontegels bestrating Grindtegels bestrating vlonders bestrating stratenmaker bestrating stratenmakers bestrating bestraten terras bestraten grind bestraten voorbeeld bestraten nl bestraten stenen bestraten zand bestraten terras bestraten aanleg bestraten voorbeelden bestraten zelf bestraten klinkers bestraten stenen bestraten tegels bestraten aanleg bestraten prijzen bestraten bestraten soorten bestraten bestratenen bestraten bestraten zand bestraten aanleggen bestraten prijs bestraten bestraten sierbestraten bestraten oprit bestraten www bestraten bestraten nl bestraten natuursteen bestraten beton bestraten natuursteen bestraten bestraten beton bestraten klinkers bestraten leggen bestraten oprit bestraten bestraten tegels bestraten bestraten aanleggen bestraten Betontegel bestraten Grindtegel bestraten Betontegels bestraten Grindtegels bestraten vlonders bestraten stratenmaker bestraten stratenmakers bestraten
 
 
  Contact  
  :: Contact
::
Privacy
:: Voorwaarden
  Google  
 
 
  Advertentie  
  :: Hier uw Advertentie?