Menu  
  :: Home
:: Over Lautechmo
:: Bookmark

:: Links

 
  Advertentie  
 

 
   
  Tuin  
   
   
  Montage  
   
  Werkbladen Info  
 

:: Corian
:: Kunststof
:: Massief hout
:: Natuursteen

:: Quadralite
:: Meer

 
  Interieur  
  :: Raambekleding
:: Badkamer
:: Stoelen
 
 

 
  Links  
  :: Aanbieding en info
:: Jacuzzi Huren vanaf €59 p.d.
:: Hier Vinden
:: Kasten Hier Vinden
:: Auto Hier Vinden
:: Vakantie Hier Vinden
:: Navigatie
:: Vakantie
:: Audio en Video
 


 

 
 

 
 
 
Massief hout menu
Onderhoud
________________________________________________________________________
Onderhoud van gelakte bladen:
Het oppervlak van hardhouten bladen met een gelakte afwerking, kan het best worden gereinigd met een vochtige zeem en nagewreven met een linnen doek. Bij grotere vervuiling is een beetje "niet bijtende" zeep-oplossing op een vochtige doek ruimschoots voldoende om het blad te reinigen. Het vocht echter zo spoedig mogelijk weer verwijderen. Laat nooit water op het blad staan. Schade aan gelakte bladen kan niet ter plaatse worden gerepareerd daar in de fabriek een gespoten lak wordt gebruikt.

Onderhoud van geoliede bladen:
De bladen worden in de meubelmakerij enige malen met olie bewerkt. Door deze handeling wordt niet alleen de kleur van het hout geaccentueerd, maar het maakt het blad tevens waterafstotend. Om vocht en andere vloeistoffen geen kans te geven in de houtporiën te dringen, is het aan te bevelen het blad vóór montage met olie te bewerken. Gebruik hiervoor het bijgeleverde sponsje. Breng de olie aan door met de ruwe zijde van het sponsje in de lengte-richting van
het blad te wrijven. Wij adviseren het blad gedurende enkele maanden wekelijks te oliën. Lichte beschadigingen kunt u her-stellen door het plaatselijk te schuren met zeer fijn schuurpapier (nr 320) en daarna de plek met olie te behandelen. Nooit staalwol of schuurpoeder gebruiken! Ook bij geoliede bladen geldt: laat nooit water op het blad staan.


Hittebestendigheid:

Ondanks de gestelde normen adviseert Lautechmo altijd:
- het gebruik van onderzetters/ afzetplateau"s. ( een bodem van een hete pan ontwikkelt soms temperaturen van meer dan 400 graden Celsius!!).
- het gebruik van snijplanken om krassen (bij hakken/ snijden) te voorkomen.
- nooit uitsparingen ter plaatse aanbrengen: daarmee vervalt de fabrieksgarantie onherroepelijk.
- de opslag- en montageadviezen (zoals bij elk blad worden meegeleverd) nauwkeurig opvolgen: Bij opslag geldt: constante temperatuur ± 20 graden luchtvochtigheid max. 60%.


 
 
  Contact  
  :: Contact
::
Privacy
:: Voorwaarden
  Google  
 
 
  Advertentie  
  :: Hier uw Advertentie?